Lajmërimi i ardhjeve nga vendet me rrezik

 1. Obligim për qëndrim në karantinë për udhëtarët nga zonat me rrezik të madh infektimi

  Zvicra ia ka përshtatur rregullat e hyrjes situatës aktuale epidemiologjike. Nga 6 korriku 2020, të gjithë personat, që udhëtojnë nga ndonjë zonë me rrezik të lartë të infektimit (Gebiet mit erhöhtem Infektionsrisiko), duhet të qëndrojnë për 10 ditë në karantinë. Ardhja duhet t’i lajmërohet kantonit banues brenda dy ditësh që nga hyrja. Formularin gjegjës online për personat me adresë vendqëndrimi në Kantonin e Cyrihut e gjeni më poshtë. Familjet dhe grupet e personave duhet që lajmërimin ta bëjnë për secilin prej personave.

  Telefoni 0800 33 66 55

  Për pyetje në lidhje me obligimin e karantinës për udhëtarët.

 2. Plotësimi i formularit

  Personi

  Dies ist ein Pflichtfeld.

  Dies ist ein Pflichtfeld.

  TT.MM.JJJJ

  Dies ist ein Pflichtfeld.

  Bitte geben Sie eine korrekte Zeitspanne an.

  Vendbanimi apo vendqëndrimi

  Dies ist ein Pflichtfeld.

  Dies ist ein Pflichtfeld.

  Dies ist ein Pflichtfeld.

  Bitte wählen Sie die passende Ortschaft aus:

  Dies ist ein Pflichtfeld.

  Të dhënat për kontaktim

  Die Eingabe entspricht nicht den Vorgaben für eine Telefonnummer.

  Dies ist ein Pflichtfeld.

  Ju do të kontaktoheni me SMS

  Bitte geben Sie eine gültige E-Mail-Adresse an.

  Dies ist ein Pflichtfeld.

  Ardhja

  Dies ist ein Pflichtfeld.

  TT.MM.JJJJ - TT.MM.JJJJ

  Bitte geben Sie eine korrekte Zeitspanne an.

  TT.MM.JJJJ

  Dies ist ein Pflichtfeld.

  Bitte geben Sie eine korrekte Zeitspanne an.

  Dies ist ein Pflichtfeld.

  Simptomat e Covid-19
  A keni aktualisht simptome të Covid-19?

  Dies ist ein Pflichtfeld.

  Bashkudhëtarët
  A udhëtoni vetëm?

  Dies ist ein Pflichtfeld.

  TT.MM.JJJJ

  Dies ist ein Pflichtfeld.

  Bitte geben Sie eine korrekte Zeitspanne an.

  Karantina
  Vërtetimi i qëndrimit në karantinë

  Dies ist ein Pflichtfeld.

  Vielen Dank.

  Mesazhi juaj është pranuar.

  Bitte geben Sie eine gültige E-Mail-Adresse an.

  Dies ist ein Pflichtfeld.

 3. Vazhdoni më tej

  Ju keni udhëtuar në Zvicër nga një zonë e rrezikshme

  Për këtë arsye duhet që me të mbërritur në Zvicër të futeni në karantinë (neni 2 i Urdhëresës mbi masat për luftimin e virusit korona [COVID-19] në kuadër të qarkullimit ndërkombëtar të personave).

  Kush i shmanget karantinës, shkakton sipas nenit 83 të Ligjit mbi Epideminë kundërvajtje, e cila sanksionohet me gjobë (maksimum CHF 10›000)

  Përmes karantinës i shmangeni përhapjes së virusit te personat në amvisërinë Tuaj dhe në popullsi. Gjatë kësaj kohe Ju mund të bëheni vetë infektues. Përmes karantinës Ju jepni një kontribut të rëndësishëm për ruajtjen e personave posaçërisht të rrezikuar dhe në ngadalësimin e përhapjes së virusit.

  Udhëzimet e mëposhtme Ju sqarojnë se cilat masa kujdesi mund t’i merrni për të shmangur përhapjen e virusit. Të gjitha informatat e rëndësishme mbi virusin e ri Korona i gjeni në ueb faqen e BAG (Webseite des BAG)

  Izolimi social dhe profesional 

  • Qëndroni për 10 ditë në shtëpi (që nga data e hyrjes në Zvicër)
  • Shmangni çdo kontakt me personat e tjerë. Përjashtim bëjnë personat që gjithashtu gjenden bashkë me Ju në karantinë dhe jetojnë në të njëjtën amvisëri si Ju.
  • Të gjithë personat nga amvisëria Juaj duhet po ashtu të futen në karantinë. Edhe nëse jeni mysafir në Zvicër duhet që tërë personat e amvisërisë ku Ju qëndroni të futen në karantinë.
  • Ju nuk guxoni ta braktisni amvisërinë Tuaj qoftë edhe për një shëtitje.
  • Gjërat ushqimore si dhe produktet e tjera të domosdoshme si p.sh. medikamentet lejoni t’ua sjellin shokët(të cilët nuk janë në karantinë), fqinjët apo ndonjë shërbim për bartje.  

  Veni re gjendjen Tuaj shëndetësore

  •  Veni re gjendjen Tuaj shëndetësore: të mos ndierit mirë, lodhja, temperatura, ndjenja e pasjes temperaturë, kolla, dhembje fyti, frymëmarrje e shkurtë apo humbja e papritur e ndjenjës së nuhatjes dhe/ose të shijimit mund të jenë, ndër të tjera, shenja të infektimit me virusin korona.

   Nëse paraqiten simptoma

  • Testohuni.
  • Lajmërohuni menjëherë përmes telefonit në mjeko-fonin 0800 33 66 55. Tregoni se sipas udhëzimeve të Drejtorisë së Shëndetësisë keni qenë në karantinë dhe se keni simptoma.

  Fundi i karantinës

  • Tek pasi të mos keni simptoma brenda dhjetë ditësh, mund të dilni sërish në publik.
  • Përmbajuni edhe më tej rregullave të higjienës dhe të sjelljes të fushatës «So schützen wir uns» («Kështu mbrohemi ne»)
  • Mbajeni edhe më tej nën mbikëqyrje gjendjen Tuaj shëndetësore. Mund të ndodhë që simptomat e parat ë paraqiten tek më vonë.

Kontakt

Gesundheitsdirektion Mehr erfahren